Kako čistiti dodatke za izdajalicu? - Spectra Baby Hrvatska

Kako čistiti dodatke za izdajalicu?

Redovito čišćenje dodataka za izdajalicu ključno je za održavanje njihove higijene i sigurnosti. Preporučuje se čišćenje nakon svake upotrebe kako bi se spriječila nakupina mlijeka i bakterija. 


Za mame koje često koriste izdajalicu, to znači čišćenje nekoliko puta dnevno. Međutim, čak i ako izdajalicu koristite povremeno, važno je redovito čišćenje kako biste osigurali da je oprema uvijek spremna za sigurnu upotrebu. 


Čistoća je ključna kada je u pitanju oprema za izdajanje mlijeka. Redovito čišćenje i održavanje dodataka za izdajalicu osiguravaju sigurnost i higijenu za vas i vašu bebu. Evo nekoliko koraka kako pravilno očistiti dodatke za izdajalicu:


Rastavite dijelove: Prije čišćenja, pažljivo rastavite sve dijelove izdajalice. To uključuje lijevke, zaštitne ventile za obrnuti protok, silikonske ventilebočice, odnosno sve dijelove koji dolaze u kontakt s mlijekom.


Isperite toplom vodom: Isperite sve dijelove toplom vodom kako biste uklonili preostalo mlijeko i ostale ostatke.


Operite sapunom: Koristite blagi sapun i četkicu za čišćenje kako biste temeljito oprali svaki dio. Pažljivo operite unutarnje i vanjske površine, posebno prostorije koje su teže dostupne.


Temeljito isperite: Nakon pranja sapunom, ponovno isperite sve dijelove toplom vodom kako biste uklonili sve tragove sapuna.


Sterilizirajte: Da biste osigurali potpunu higijenu, preporučuje se sterilizacija dodataka za izdajalicu. To možete učiniti ključanjem dijelova u vodi, upotrebom parom ili korištenjem sterilizatora za bočice.


Oslobodite od sušenja: Nakon čišćenja i sterilizacije, ostavite dijelove da se potpuno osuše na zraku ili ih obrišite suhom čistom krpom.


Redovito čišćenje dodataka za izdajalicu ne samo da održava njihovu učinkovitost, već također osigurava da mlijeko vaše bebe ostane sigurno i higijenski prikladno.


Uz redovito čišćenje, također je važno pratiti upute proizvođača i zamijeniti dijelove izdajalice prema preporukama kako biste osigurali najbolje rezultate i najveću sigurnost za vas i vašu bebu.

Natrag na blog